maanantai 14. toukokuuta 2018

Antaa kuvien hämätä

...että meillä olisi muka jotenkin valmista. Ei ole ja muutto tulee olemaan vaiheessa varmasti pitkään. Mutta kaiken remonttipölyn ja huonekalukaaoksen keskellä asutaan ja hyvä niin :) Paikkoja kohennellaan sitä mukaa kun ehditään ja viimeistelymaalauksia, sähköjä yms. on listalla vielä riittävästi.

Muutama yksityiskohta kuvissa, koska ei enempää uskalla näyttää. :D

Melkein valmis wc.
Pariovista tuli kyllä nätit.
Askartelua. Työn alla 1800-luvulta suvussa kulkenut pöytä.
Vanha tiinu pääsi käyttöön.
Saatiin tuliaiseksi pyykkikurikka :)
Rappujen kohdalle tulossa suomenhevosseinä. Eka hepo paikallaan.
Yksi projekti valmis.
Koskahan ehtisi mattopyykille..?

tiistai 1. toukokuuta 2018

Ovia, sähköjä ja siivousta!

Meillä on lupa muuttaa! Viimeistelyä toki on vielä jäljellä ja tietysti siivottavaa riittää. Nuo hirret kun keräävät ihan tuhottomasti rakennuspölyä itseensä, on puhallettu ja imuroitu ja vielä pyyhitty. Muutaman siivouskierroksen jälkeen alkaa ilma tuntua raikkaammalta.

Saatiin nuo kuistin sisäpariovetkin vihdoin paikalleen, tätä odotin emmekä pettyneet :) Takan ympäristö pitäisi listottaa vielä ja pellit kiinnittää, antenni asentaa, sähköjä viimeistellä... Lisäksi kaikkea pientä paikkailtavaa olisi tehtävä mikä ei muuttoa estä.

Kokonaisuudessaan projekti on onnistunut kyllä hyvin ja nopeastikin. Talo on jämäkkä, äänet ei juuri kuulu ja tällainen uuden ja perinteisen tyylin liitto on aika sopiva vaihtoehto meille (vaikkakin tulen aina ihailemaan niitä huolella suunniteltuja autenttisia perinnetaloja :)). Muutamia kompromisseja oli tehtävä, joiden en usko pidemmän päälle häiritsevän.

Kohta sisustamaan, hyvä me!


Spottivalot antaa hyvin tunnelmaa :)

Tuohon reunuksiin tulossa listat vielä.


Ovi kuistilta kodinhoitohuoneeseen. Haluttiin lasista riittävän iso, jotta luonnonvalo pääsee sisään.

Iskän pikku apuri jaksoi keskittyä.
perjantai 20. huhtikuuta 2018

Ulkoraput

Ne olis paikallaan nyt. Pari askelmaa eikä muuta. Ajatus oli, että nuo olisi tehty kivestä, mutta muutto jo koputtelee, joten aikaa kiville ei nyt oikein ollut. Eli ihan jämptit väliaikaisraput taikka pitkäaikaisraput, hiomista ja pintakäsittelyä vielä vaativat. :)Tämä oli visio (kuvan lähde tuntematon).

torstai 19. huhtikuuta 2018

Lumi suli...

...ja piha ei sanonutkaan puli puli. :) Kyllä kannatti huolella vuosi sitten tehdä runko-ojitusta, salaojia ja avo-ojia ympäri peltoa. Lumen sulaminen tapahtui tosi nopsaan, tuossa meidän pihalla voisi auringossa ihan helposti kulkea jo lyhyissä hihoissa, niin on lämmin tontti.

Muuttotarkastus häämöttää jo. Pari kuvaa lieden ympäristön laatoituksesta myös alla. Enää ihan viimeiset viimeistelyt puuttuvat siitä!

Vuori- ja koristelistoja vailla hän! :) Niin ja tietty meidän följäreitäkin odotellaan vielä.

Saunan perustuksetkin paljastuivat lumen alta.

Ihan ku olisi siivottavaa meillä...


Riittää tosiaan tekemistä tuolla koko kesäksi ja seuraaviksin.


Saumaukset jätettiin suosiolla pois etteivät lähde kovissa lämmöissä murenemaan tms.

lauantai 7. huhtikuuta 2018

Kodinhoitohuone ja kylppärit

Kosteat tilat alkavat vähitellen muistuttaa valmista. Suihkut puuttuvat ja pientä säätöä on vielä. Alakerran kylppärissä kaapistojen mitoitus teettää vähän työtä, sillä alin vetolaatikko ei mahdu aukeamaan. Tämä ihan siksi, että alin hirsi on juuri sen vajaa sentin kääntynyt. Nyt pitääkin vuolla hirrestä pala pois ja muokata tuo laatan ja hirren välissä oleva pelti uudestaan.


Kodinhoitohuoneesta.

Khh:n vesipiste on ihan omiaan kurakäpälien pesussa.

Siellä se alin laatikko nököttää lattialla.

Alhaalta kylppäristä. Kiva tuo hana ja vesikin tulee tosi suoraan.

Ylhäältä kylppäristä. Oltaispa jätetty seinästä nuo harmaat laatat pois, nyt omaan silmään pelkkä tiililadottu valkoinen olisi ollut tosi paljon selkeämpi valinta :)

torstai 5. huhtikuuta 2018

Keittiö viimeistä silausta vaille valmis

Kodinkoneet ja kaapistot ovat löytäneet paikkansa keittiössä. Vielä on vaiheessa tuo puulieden laatoitus ja reunuskivien kiinnitys, vähän saranoiden vaihtoa ja lavuaarin/hanan asennusta on edessä. Niin ja lisäksi loput sähköt. Tilantuntua tuli lisää heti, kun kaikki sälä lähti keskeltä omille paikoilleen.

Mutta eipä ihan ilman ongelmia keittiössäkään selvitty. Hanaa on turha asentaa ennen kuin ikkunat on pesty... koska ikkunat aukeavat sisäänpäin ja lavuaari plus hana ovat siinä edessä. Jatkossa ikkunanpesusta tulee ihan mielenkiintoista. Tällainen aika oleellinen suunnitteluvirhe, jota ei todella nyt osattu huomioida. Muilta osin simppeliin keittiöön voi kyllä olla tyytyväinen.


Aika näyttää miten välitila pysyy puhtaana ilman lasia.


Siinä olisi talon viimeinen laatoitettava nurkka. Tosin takanpäällinen saattaa saada vielä puhtaanapidon helpottamiseksi laatat.


keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Voihan ulko-ovi

Tulipa ostettua nyt sika säkissä, tai ovi mutta virheostos tämä oli. Ulko-ovi toimitettiin meille samanaikaisesti ikkunoiden kanssa syksyllä. Jo tässä meillä kävi joku ajatusmoka, tiesimmehän että raksa-aikainen ovi oli tarkoitus asentaa ensin. Ovi siis varastoitiin paketteineen avaamatta ja tarkistamatta sisältöä.

Nyt koitti viimenään oven asennuksen aika ja voi mikä pettymys meitä odottikaan. Kuvaan ei selvästi voi luottaa eikä sen enempää tuotekuvaukseenkaan. Tilasimme parioven urakuvioinnilla. Mielikuva urakuvioinnista ei vastannut todellisuutta. Kovin laimea tuo kuviointi. Mutta mikä eniten harmittaa on se, että oven sisäpuolella ei ole minkäänlaista kuviointia vaan pinta on sileä! Nyt kun tutkimme tarkemmin tuotekuvausta niin siellähän se tieto oli, tosin pikkuprintillä liitetiedostossa. Eikös näin oleellinen tieto pitäisi asiakkaan nähdä jo otsikosta/oven kuvasta/etusivun tuotetiedosta. Harhaanjohtavaa? No siltä nyt tuntuu.

Valmistaja ei tietenkään ota tästä vastuuta. Nyt vaan pohditaankin mitä tehdään. Ovet myyntiin ja puusepältä tilaus kunnon ovista vai voisikohan ovia listottaa/päällystää ja sitten maalata päälle..? Jälkeenpäin ajatellen ne puusepän ovet olisivat olleet alunperinkin ainoa oikea vaihtoehto meille.

Että tällainen harmituksen purku. Ei enää ihan kauheasti jaksaisi näiden kanssa puljata. Pientä turnausväsymystä jo raksaprojektissa :)Aika selvä kuka ei kuulu joukkoon, kun vertaa alimman kuvan sisäoviin.